השקעות נדל"ן ביוון
רכישת נכס ברומניה ניהול נכסים ברומניה רכישה בטוחה צוות מקצועי ואמין
צור קשר
נדל"ן ביוון
מדוע לקנות נדל"ן ביוון ומהן האפשרויות?
המחשבה הראשונה שעולה לרבים מאיתנו על יוון נוגעת למדינה מלאת חופי ים עם בריזה מושלמת. מקום בו האוזו נשפך כמו מים, כשכולם חוגגים בטברנות במדינה שטופת שמש כשהכל מתנהל בנעימים ועצלתיים.
עבור אחרים, יוון מהווה את אותה מדינה שספגה בשנים האחרונות מספר מכות מטלטלות בעקבות משבר כלכלי מתמשך. משבר אשר מהווה פתח להזדמנות עבור משקיעים מתחום הנדל"ן. עבורם הפכה יוון לפוטנציאל כלכלי בו ניתן לעשות רווח רחב בתחום זה.
שוק הנדל"ן היווני כיום ומבט לאחור
השקעות נדל"ן ביוון
פגיעה כלכלית רחבה במדינה מביאה איתה השפעה רחבה בכל רבדי החיים של האזרחים. גם משקיעים מושפעים מפגיעה זו, כשרבים מהם ינסו לנטוש את השוק, כשעל פניו זה הדבר שנראה הכי נכון לעשות באותה עת.
כך הייתה יוון בשנים האחרונות, כשהמדינה הייתה כמעט על סף פשיטת רגל. מצב שהוביל רבים לרחובות לאור מצב כלכלי קשה, שהביא לאבטלה ואף למחסור במוצרים בסיסיים. המשבר הכלכלי העמוק של יוון כמעט והוביל את הוצאתה מגוש האירו. אקט שהיה עלול לפגוע עוד יותר במצבה הקשה גם כך.
עם תחילת המשבר הכלכלי ביוון, מחירי הנדל"ן במדינה צנחו בצורה מסחררת. בתי קיט רבים הפכו לזולים גם עבור מי שאין לו הון עצמי משמעותי. המצב אליו נכלאה יוון קרה לאחר שנים בה נהנתה המדינה משגשוג כלכלי שבלט בשנת 2000 עם כניסתה לגוש האירו. ב-2009 החלה הכלכלה במדינה להיכנס למיתון שהחריף בשל התנהלות כלכלית שגויה וחוסר יכולת של הממשל ביוון להתנהל נכון מול אותו משבר.
מאותה נקודה החמיר המשבר הכלכלי במדינה עד לכדי מצב שהדבר אף סיכן את המדינות השכנות לה ואף למדינות אירופאיות נוספות, מה שהעמיד בסכנה את מעמדה של יוון בגוש האירו. ב-2015 נחתם הסכם בין הממשלה היוונית לנושיה וזאת בכדי לסייע למדינה לצאת מהמצב הכלכלי הקשה אליו נקלעה ובכך גם לאפשר את המשך חברותה בגוש האירו.
מרגע החתימה על ההסכם מראה יוון התאוששות איטית ויציבה של כלכלתה ובכך גם שוק הנדל"ן עצמו במדינה מתאושש. סיטואציה זו מהווה את נקודת הזמן הטובה ביותר להשקעה של נדל"ן במדינה.
מחירי נכסים ודירות ביוון רשמו עד 2016 ירידה רציפה בשל המשבר הכלכלי. מ-2016 מראה שוק הנדל"ן היווני סימנים של התייצבות, תוך כך שהכלכלה היוונית מראה הליך בריא של התייצבות קצרה יחסית לגודל המשבר שחוו.
משבר הנדל"ן של יוון מזכיר את מה שקרה בארה"ב ב-2008 כשמחירי הדירות ירדו בשל משבר כלכלי רחב, כשלאחריו חזרו לטפס אט אט לאחר תום המשבר. מכאן ניתן להבין שהשקעה בתזמון נכון תביא לקצירת הפירות בהמשך.
מה חשוב להכיר בנוגע לשוק הנדל"ן ביוון?
- הביקוש לנכסים במדינה גבוה מהיצע. מדובר על נכסים ודירות שעדיין שוויים נמוך ב-50%-30% בטרם המשבר הכלכלי.
- ב-2018 הגיעו ליוון כ-32 מיליון תיירים. מדובר על צמיחה של 18% ביחס לשנה הקודמת.
- למול הצמיחה בתיירות, ישנם ביקושים רבים לנכסים להשכרה. דבר שמבטיח תשואה גבוה עבור אותם משקיעים ישראלים.
- בשל המשבר הכלכלי שחוותה יוון, ניתן לרכוש כיום נכס במחיר נמוך מעלות בנייתו וכך ליהנות באופן ודאי מעליית שווי הנכס בהמשך.
- הקרבה הגאוגרפית בין ישראל ליוון מאפשרת שליטה רבה יותר בנכסים. לקרבה זו ביטוי גם ברמה המנטלית והתרבותית.
- יוון חברה במדינות האיחוד האירופאי. נתון שעובד לזכותם של משקיעים ישראלים.
המיסים והתשואות בתחום הנדל"ן ביוון
שיטת המיסוי במדינה נחשבת לידידותית עבור משקיעים מבחוץ. אלו הבוחרים לרכוש נכס במסגרת חברה בבעלותם יחויבו במס רק עבור הרווחים שנצברו עקב פעילות הנכס ביוון עצמה. שיטת המיסוי זהה גם אם תבחרו לרכוש נכס או דירה שלא במסגרת חברה אלא כאנשים פרטיים.
שיטת המיסוי ביוון פרוגרסיבית והיא קובעת את גובה המס ביחס לגובה ההכנסות בטווח שנע בין 40%-15%. ב-1999 חתמו ישראל ויוון על אמנה למניעת כפל מיסוי. זו מאפשרת למשקיע ישראלי הטבות כמו ביטול תשלום ארנונה, ביטול מס שבח והטבות נוספות.
בנוגע לתשואה מהנכסים, כשמדובר על השקעה לצרכי מגורים מדובר על תשואה בסדר גודל 10%-7% בשנה. בהשוואה לישראל, מדובר על תשואה גבוהה יותר, כשמדינתנו שלנו ניתן ליהנות ברוב רובם של המקרים בתשואה מרבית של לא יותר מ-6% בשנה.
הסכם המיסוי בין המדינות ובשילוב אחוזי תשואה גבוהים מאפשרים למשקיעים ישראלים ליהנות מהזדמנויות כדאיות עד מאוד בשוק הנדל"ן היווני.
איפה כדאי להשקיע כיום ביוון?
הבחירה הנכונה להשקעה נבונה ביוון תלויה במספר גורמים. חלק מאותם גורמים רלוונטיים כמובן לכל מקום בעולם בו נרצה לבחון השקעה בתחום זה. ראשית כל, חשוב לרכוש נכסים במקומות בהם ישנו ביקוש גבוה לשכירויות בשילוב של היצע נמוך יחסית.
אזורי השקעה נכונים יהיו מאופיינים ברוב המקרים בתכנון של צירי תחבורה מרכזיים, הקמת מרכזי קניות, מקומות הקרובים למוסדות להשכלה גבוהה, מרכזי תרבות ועוד. חשוב לבחון מהו שכר הדירה הממוצע המשולם בכל אזור וזאת בכדי שנוכל לקבל חישוב כמה שיותר מדויק אודות התשואה השנתית הצפויה לנו מהנכס.
במבט ממוקד על יוון, מדובר בעצם על מדינה שבה כ-3,000 איים כשהעיר הגדולה ביותר במדינה היא אתונה. מעבר להשקעה עבור מסחר או דיור, ביוון קיימת האפשרות לרכישה של נכס באחד מהאזורים התיירותיים.
אחד מהאיים היותר מומלצים להשקעה הוא האי לפקדה. אי בו מספר חופי ים ומאפשר עבור התיירים חופשה יוונית אותנטית. דרכי הגישה לאי נעשות באמצעות גשר או בהפלגה אליו. מדובר על אי שנמצא בנסיקה תיירותית ומושך אליו מידי שנה יותר ויותר תיירים.
מחירי הדירות והנכסים ביוון
הנתונים לפניכם מציגים טווחי מחירים של נכסים ביוון במקומות: לפקדה, כרתים, אתונה, סלוניקי, רודוס, קורפו, איפירוס, מגניצי ופאפוס.
מחיר של בית קרקע – טווח מחירים של 100 אלף עד 250 אלף אירו.
דירת שלושה חדרים – 80-120 אלף אירו.
דירת ארבעה חדרים – 80-150 אלף אירו.
דירת חמישה חדרים – 200-250 אלף אירו.
וילה – 250-500 אלף אירו.
אם השתכנעתם שרומניה מהווה את היעד המועדף עליכם להשקעה, חשוב עדיין להיוועץ עם אנשי מקצוע שיוכלו לכוון אתם לנכסים הנכונים והמתאימים במדינה רחבה זו וזאת תוך היכולת לקבל שירות הכולל התנהלות מול הרשויות הבירוקרטיות ברומניה.
נדל"ן ביוון – שורה תחתונה
ניתן לסכם ולהדגיש את הנאמר במאמר זה במספר נקודות:
- הנדל"ן ביוון כולל מחירים נמוכים בטווח 50%-30% של נכסים ודירות בשל המשבר הכלכלי שפקד את המדינה.
- למול המשבר שפקד אותה, יוון נהנית כיום מיציבות כלכלית למול ההסכם שחתמה עם נושיה. על פי הערכות אמורה הכלכלה היוונית להתייצב בטווח זמן של שנתיים לקראת 2023.
- אחוז התשואה השנתית ביוון עומד על כ-9% וזאת לעומת תשואה מרבית בישראל של 6% בלבד.
- שיטת המיסוי במדינה נוחה למשקיעים מבחוץ ולבטח עבור משקיעים מישראל הנהנים מאמנת המס בין שתי המדינות.
- יוון מאפשרת למשקיעים ישראלים ליהנות מהזדמנויות רחבות של נדל"ן תיירותי כמעט לאורך כל ימות השנה.
- הקרבה הגאוגרפית בין ישראל ליוון מהווה יותרון נוסף עבור משקיעים היכולים להגיע ליוון בטווח הזמן הקצר בעת הצורך.
חשוב לזכור שהשקעה במדינה זרה כמו יוון מהווה תהליך מורכב יותר ממה שרבים מכירים. עבור משקיעים פרטיים ואף עבור חברות, ניתן כמובן לעשות שימוש בחברות ישראליות להן הידע הרחב והיכולת לטפל בהשקעות מעבר לים, בין אם באירופה עצמה וכמובן ביוון.