אשרת שהייה ויזת תושב לרילוקיישן בקפריסין
בשונה מהשגרירויות של מדינות אחרות, השגרירות הקפריסאית בתל אביב אינה מנפיקה אשרות כניסה לקפריסין עבור תיירים אשר מעוניינים לשהות במדינה למשך תקופה זמן ארוכה יותר. על מנת לקבל אשרת כניסה ארוכה לקפריסין עליכם ליצור קשר עם משרד הפנים הקפריסאי:
מבחן יוקר המחייה - קפריסין בהשוואה לישראל
קפריסין ישראל
קפריסין מספקת לנו נקודת מבט מעניינת בכל הקשור אל יוקר המחייה בישראל.
מצד אחד מדובר באי השלישי בגודלו השוכן בים התיכון, והמדינה האירופית הקרובה ביותר לישראל מבחינה גאוגרפית.
אך מצד שני האווירה במדינה מזכירה מאוד את האווירה המוכרת לנו בישראל, כך שללא ספק קל מאוד להרגיש שם הכי בבית.
אך כאשר מתחילים להשוואת בין המחירים בקפריסין לבין המחירים בישראל, ישנם לא מעט פערים.
לכן עולה השאלה – איזה מבין המדינות מתנהל בצורה כלכלית נכונה ואיזה מבין המדינות פשוט לא מחוברת למציאות?
לכן על מנת לענות על השאלה הזאת החלטנו להרים את הכפפה ולספק לכם את כל האלמנטים שעשויים להכריע את כף המאזניים לכיוון הזה או לכיוון האחר.
בסופו של יום, כאשר בוחנים את התוצאות לעומק מגלים כי התוצאה הסופית היא בעיניי המתבונן.
יש כאלה שנוטים לחשוב כי הכלכלה בישראל מתנהל בצורה חכמה יותר אך קשוחה ודקדקנית, ומנגד ישנם כאלה שנוטים לחשוב כי הכלכלה בקפריסין היא הצודקת יותר עם התנהלות קצת יותר משוחררת אשר מקלה בצורה כזאת או אחרת על התיירים ועל התושבים במדינה.
קפריסין – כל מה שחשוב לדעת
אולי אינכם יודעים זאת אך קפריסין קטנה יותר מישראל, כאשר השטח של המדינה הוא מחצית משטחה של ישראל כולה.
זה יכול להישמע כמו משהו מתכונן, אך לא כך הם פני הדברים כמובן – גם המשכורת הממוצעת בקפריסין היא בדיוק מחצית מאשר המשכורת הממוצעת בישראל.
על פי הנתונים שידנו המשכורת הממוצעת בישראל עומדת על סדר גודל של 10 אלף שקל בחודש, מנגד בקפריסין המשכורת הממוצעת עומדת על 5 אלף שקל בחודש בלבד.
בעוד בישראל המשכורת הממוצעת היא אחידה למרבית האזורים בארץ, בקפריסין ישנם אזורים בקפריסין שבהם המשכורת הממוצעת יורד אפילו ל-4 אלף שקל בחודש.
אך כעת נתחיל לדבר על העניינים החשובים באמת, כמה משכורות ידרשו לכם על מנת לרכוש דירה.
בעוד מ"ר של דירה בקפריסין יעלה קצת יותר ממשכורת חודשית ממוצעת במדינה, נתון בהחלט סביר והגיוני – בישראל המצב שונה לחלוטין.
האזרח הישראלי יצטרך 5 משכורות חודשיות על מנת לרכוש מ"ר של דירה בתל אביב לצורך הדוגמא. מהנתונים הללו ניתן להבין כי בקפריסין חלום הדירה הופך להיות הרבה יותר מציאותי מאשר חלום הדירה במדינת ישראל. הפערים רק הולכים וגדלים ככל שחולפות השנים, ולכן חשוב מאוד להכיר את כל הפערים על מנת ללמוד היכן הכי כדאי לכם לרכוש דירה. כאשר כיום הרבה יותר קל לקבל החלטות מאתגרות יותר אשר בסופו של יום יהיו הרבה יותר משתלמות כלכלית עבורכם או עבור בני המשפחה שלכם.
רק כאשר תבחנו את כל האופציות העומדות לרשותכם תוכלו בסופו של יום לקבל החלטה סופית נכונה.
איפה יותר משתלם לשכור דירה?
כמו בישראל גם כאשר ניגשים לשכור דירה בקפריסין חשוב מאוד להבין באיזה אזור אתם מתכננים לשכור את הדירה.
גם בקפריסין ישנם פערים משמעותיים מאוד בין דירות שתרצו לשכור בערים מרכזיות ובין דירות שתרצו לשכור בערים קצת פחות מרכזיות. בסופו של יום הכול תלוי ביכולות הכספיות שלכם, אך בשונה מהמצב בישראל כאן תוכלו למצוא מגוון רחב של אופציות אשר ככל הנראה לכל הפחות אחת מהן תתאים לכם כמו כפפה ליד. אז מה אתם צריכים לעשות על מנת להבין היכן הכי כדאי לכם לשכור את הדירה? האמת היא שלא הרבה, רק לקרוא את הקטע הבא אשר ייתן לכם סקירה מקיפה.
לימסול נחשבת לדעת רבים בתור העיר היקרה ביותר בקפריסין, אך גם השכר הממוצע בעיר גבוה יותר מאשר שאר הערים בקפריסין. לדוגמא דירת שלושה חדרים בלימסול תעלה לכם לא פחות מ-4 אלף שקל בחודש, רק דמי שכירות כמובן ללא תשלום של שאר החשבונות או האלמנטים המצטרפים לתשלום שכר הדירה. אך הנתונים שונים בתכלית בשאר הערים בקפריסין, שם תוכלו למצוא מחירי דירות נמוכים ומשתלמים במיוחד בהשוואה למצב הנתון בערים דומות בישראל.
לדוגמא בלרנקה שנחשבת לעיר מתקדמת בהשוואה ללא מעט ערים אחרות ברחבי אירופה תצטרכו לשלם רק 2000 שקל בחודש על דירת שלושה חדרים במקום מרכזי בעיר, דירת חדר תעלה לכם רק 1200 שקל בחודש גם היא במקום מרכזי בעיר. אם נשווה את מחירי הדירות בלרנקה לעומת מחירי הדירות בחיפה לצורך ההשוואה, מדובר על הבדל של 50% לטובת העיר לרנקה כמובן.
האם כל הנוצץ זהב? אז לא תמיד. אתם בטח שואלים את עצמכם מה יותר יקר בקפריסין משאר בישראל? התשובה לכך היא לדוגמא מחירי האינטרנט. בישראל כולם תמיד רוצים להיות מחוברים והאינטרנט הפך להיות עורק מרכזי בחיים המודרניים שלנו, ומהסיבה הזאת הביקוש הפך להיות הרבה יותר משמעותי. נסיעה בתחבורה הציבורית תהיה הרבה יותר זולה בקפריסין משאר נסיעה בתחבורה הציבורית בישראל, וכמובן שיש גם פערי איכות משמעותיים לטובת הקפריסאיים בנושא הזה. הדלק בשתי המדינות עולה פחות או יותר אותו הדבר, כאן יש לנו שוויון לראשונה בין שתי המדינות – נתון שאנו לא הולכים לפגוש עוד הרבה פעמים.